ШАЛА ЕТИКЕТ

Добре дошли в Ashtanga Yoga Practice Place, нашата ШАЛА. "Шала" е традиционно наименование на място, в което се преподава и практикува йога, т.е. шала е и училище, и дом за учителя. Молим Ви, уважавайте това място, както и взаимоотношенията си с учителите, вслушвайки се в техните препоръки.

Ако сте съвсем нови и сте за пръв път в нашата шала, учителят ще Ви каже какво да правите. Ако вече практикувате Ащанга, но идвате при нас за първи път, молим Ви да изпълнявате Началната серия в първия си ден, за да можем да добием представа за Вас и Вашата практика.

Уважавайте традицията на Ащанга йога и следвайте традиционния метод. Ние преподаваме така, както сме научили метода от нашите учители, всички от които преки ученици на Паттабхи Джойс. За нас това е много ценно и се стремим да предаваме и на Вас метода в най-чистия му и автентичен вид, който е възможен. Молим Ви, не добавяйте свои си неща към практиката, не прескачайте асани от поредицата на серията, която практикувате, а ако имате някакви съображения за това, посъветвайте се с учителя си. 

Ако не познавате поредицата асани, учителят ще Ви я покаже до там, докъдето прецени, че е подходящо за вас. Ако желаете да практикувате в Майсор стил, но да изпълнявате друга, различна от Ащанга практика, говорете с учителя си за това.

По време на практиката си, останете на постелката си и се въздържайте да помагате на други практикуващи.

Изпълнявайте само асаните, които учителят Ви е позволил. Не включвайте нова асана без учителят да Ви е казал да го направите.

Събувайте обувките си пред Шалата. Мястото ни е малко и се опитваме да го задържим чисто и свободно от излишни предмети. Нямаме съблекални, но можете да се преоблечете зад паравана в Шалата и/или в банята, като оставите багажа си в осигурения гардероб в Шалата, за да не заемате излишно място.

Изключете телефоните си! Въздържайте се от бъбрене с комшиите по постелка. Мястото ни е малко и лесно се създава интимна обстановка, но все пак стремете се към повече вглъбеност и тишина. Особено след като приключите практиката си. Оправете се без да разсейвате другите около Вас, които още практикуват.

Съобразявайте се с възможностите си. Приемете, че тялото Ви и умът Ви ще се чувстват различно всеки ден. Слушайте какво Ви казва тялото и практикувайте със собствено темпо, следвайки дишането си.

Въздържайте се от храна поне 2 часа преди практика и около 30 мин след това. По време на практика не е позволено да се пие вода, но след практика пийте много. Обикновено имаме прясно приготвен чай и вода, от които можете да се възползвате.

Ако се чувствате някакви необичайни емоции след практика (тъга, радост, раздразнение), останете с чувствата си. Те са нормални, но ако Ви е трудно да ги приемете, говорете с учителя си за това.

Не подценявайте ефекта на Ащанга йога! Методът влияе много силно и дълбоко и е много ефективна само-терапия за личностно израстване - физически, психически, емоционално, всякак. Огромна грешка е да подхождате към практика като към упражнения или тренировка, търсейки единствено физическия ефект. Търсете баланс между активност и оставяне, предизвикателство и мекота. Това е ключът към напредъка.

Практики няма в дните на пълнолуние и новолуние. Шалата е затворена. Почивайте си и Вие!

Black Framed Sports Logo.png

+ (359) 876 582357

yogashala@abv.bg

0

СПОДЕЛЕТЕ / SHARE

LATEST ON INSTAGRAM

СЛЕДВАЙТЕ НИ / FOLLOW US

  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg