ВЪВЕДЕНИЕ В АЩАНГА ТРИСЕДМИЧЕН КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ

Начало

Край

Ащанга Йога България

-

Ащанга Йога България

Ащанга Йога България

Курсът за обучение на учители е за онези ученици, които искат да задълбочат практиката си и да разберат философията на Ащанга йога, практиката, методиката на обучение и др.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ

Курсът е организиран в 10 уикенда (сб-нд) за 10 месеца. Ще имате и много допълнителни домашни задачи като есета, самоанализ и асана-анализ, както и много практика.

По време на курса ще изучавате:

АНАТОМИЯ И ФИЗИОЛОГИЯ

Запознаваме се с устройството на тялото, мускулната и нервната системи, начините, по които функционират и връзката между тях. Познаването механиката на движенията и функционалната анатомия е условие за безопасни асистенции и изграждане на увереност и взаимно доверие между учителя и ученика. Тук ще подходим холистично и ще научим как тялото реагира на специфични асистенции, как да работим с фасциалните линии и др.

АСАНА АНАЛИЗ

Разглеждаме всяка асана подробно като се фокусираме върху фундаментални принципи и техники на алайнмънта (постановката), които присъстват във всички асани. изследваме различни модели на телодържане и движение и начините да се работи с тях. Различни модификации на всяка асана и противопоказанията за тях.​

ТЕХНИКИ НА АСИСТИРАНЕ

Учим се как да помагаме физически, използвайки анатомичните знания и принципи, за да преподаваме безопасно. Тази част от курса ще се занимава със създаването на умения да асистирате безопасно в Майсор класове. Покриват се различни техники на асистиране и начини на помагане. Включено е и как да работим, ако ученикът има проблеми с гърба, коленете или тазобедрените стави и как да забележим неща, които биха могли да доведат до проблеми в практиката.

МЕТОДИКА НА ПРЕПОДАВАНЕ

Броене на виняса, вербален кюинг за различните асани, преподаване в Майсор обстановка, наблюдение и др. ​

ФИЛОСОФИЯ И ЕТИКА

Отделяме огромно внимание на философските основи на Ащанга практиката като правим връзка между физическата практика и принципите, заложени в Йога сутрите и други свещени текстове. В крайна сметка, Ащанга практиката е философия в движение. ​

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УМЕНИЯ ЗА СЛУШАНЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И ПОМАГАНЕ

Диалогът между учителя и ученика е нещо уникално за Майсор практиката. Ще поработим над уменията за наблюдение и слушане, за да се научим да откриваме нуждите на ученика.

Виж повече

КАК ДА НИ НАМЕРИТЕ

Ащанга Йога България

-

Ащанга Йога България

Ащанга Йога България

Black Framed Sports Logo.png

+ (359) 876 582357

yogashala@abv.bg

0

LATEST ON INSTAGRAM

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

СЛЕДВАЙТЕ НИ / FOLLOW US

  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg