КЛАСОВЕ И ПРАКТИКИ

МАЙСОР ПРАКТИКА

ЙОГА ТЕРАПИЯ

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

 1/2 НАЧАЛНА СЕРИЯ

ВОДЕНА НАЧАЛНА СЕРИЯ

СЪБОТА С ИРИНА

ЧАСТНА ПРАКТИКА

МАЙСОР ПРАКТИКА

Пон-Пет

06.30 - 08.30

Майсор практиката често е наричана самостоятелна;, защото всеки ученик работи самостоятелно, но с помощта и съдействието на учителя в залата, който наблюдава, помага, наглася и обяснява. Целта на този вид практики е всеки да работи според възможностите си и със собствено темпо, за да се изгради постепенно по-осъзната, по-лична, автономна и ефективна практика. Учителят не води класа с глас, а по-скоро наглася физически всеки ученик като адаптира позите според неговите индивидуални качества и му дава нови предизвикателства. По време на практиката, учителят ще Ви предлага варианти на позите, които сметне за подходящи за Вас, ще Ви помага физически с изпълнението на трудни за Вас асани, а може и да Ви спре на определена поза, която изисква повече внимание и работа..

ТЕРАПЕВТИЧНА ЙОГА

Само индивидуално

с предварително записване

Терапевтична йога е практика с подбрани пози, които въздействат върху зони с дискомфорт, напрежение и болка и деликатно ги раздвижват. Използваме Ащанга йога метода да развием добра постановка, усещане, мобилност и да изградим Ваша персонализирана практика. Практиката е особено благоприятна при болки и проблеми с гърба, тазобедрените стави, раменете, обща схванатост и дискомфорт. Практиката изгражда много усет за собственото тяло, контрол и качества и е идеално допълнение към по-динамичната Ащанга практика.

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Пон, ср, пет

17.30 - 18.30

Това е йога практика, която цели да запознае практикуващия с основните принципи в йога. Позите се задържат в рамките на комфортното усещане за усилие. Набляга се на синхрона между дишане и движение. Активните пози се редуват с пасивни, релаксиращи пози, с което се постига по-задълбочено усещане за ефекта от всяка активна поза върху тялото.  Практиките са групови,  водени от учител и ще Ви подготвят за Майсор практиките, ако имате такова желание.

Практиката се базира на Ащанга практиката, но се провежда с навно темпо, повече инструкции и допълнителни упражнения и/или пози за развиване на качества

ВОДЕНА 1/2 НАЧАЛНА СЕРИЯ

Не се провежда в момента

Водените Ащанга практики имат за цел да изпробвате наученото в Майсор практиката. Учителят води и дава кратки инструкции като брои всяко движение, а Вие се движите в темпо, задържайки всяка поза за еднакъв брой дишане. Стремежът е да се изгради непрекъснатост на движението, плавност и лекота, които да създадат медитативно състояние на ума. Практиката се води до Навасана и приключва с последните три пози и дишане. Тази практика е подходяща за ученици с по-малко от 6 месеца  ежедневна практика Учителят може да Ви спре дотам, докъдето сте стигнали в личната си (Майсор) практика.

ВОДЕНА ПЪЛНА НАЧАЛНА СЕРИЯ

Събота

08.00 - 09.30

Водените Ащанга практики имат за цел да изпробвате наученото в Майсор практиката. Учителят води и дава кратки инструкции като брои всяко движение, а Вие се движите в темпо, задържайки всяка поза за еднакъв брой дишане. Стремежът е да се изгради непрекъснатост на движението, плавност и лекота, които да създадат медитативно състояние на ума. Тази практика не е подходяща за ученици с по-малко от 6 месеца  ежедневна практика Учителят може да Ви спре дотам, докъдето сте стигнали в личната си (Майсор) практика.

СЪБОТА С ИРИНА

Събота

18.00 =- 17.30

"Йога сутрите" са основа за практиката по йога и традиционно се изучават чрез напяване. Всеки път ще се фокусираме върху няколко сутри, ще ги напяваме и ще обсъждаме тяхното значение и приложение на практика. 

Ще изследваме и други аспекти на практиката и връзката им с философията. Елате отворени и с много въпроси, защото това е време за търсене на отговори на всички Ваши въпроси.

 
 
 
 
 
 

ОПИСАНИЕ НА КЛАСОВЕТЕ

Black Framed Sports Logo.png

+ (359) 876 582357

yogashala@abv.bg

0

LATEST ON INSTAGRAM

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

СЛЕДВАЙТЕ НИ / FOLLOW US

  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg